Jaargetijden

25 schriftliederen voor de Kerst- en Paaskring

Henk Jongerius; Jan Raas

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jaargetijden

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490708412, 56 blz., July 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

beschrijving

Liederen van Henk Jongerius voor de Kerstkring (zondagen van Advent, Kersttijd) en de Paaskring (Veertigdagentijd, Paastijd en Pinksteren). De evangelietekst van deze zondag (zowel A, B als C jaar) klinkt erin door. Met composities van Jan Raas, uitgevoerd door Capella Phos Hilaron.


De partituur bevat voor elk van de 25 liederen een eenstemmige versie (couplet 1) + orgelbegeleiding alsmede de vierstemmige koorzettingen met de tekst van alle coupletten. De koorstemmen zijn in overeenstemming met de orgelbegeleiding. Het is van belang om ook bij eenstemmige uitvoering deze begeleiding te gebruiken: de harmonieën zijn meer dan louter ondersteuning en dragen wezenlijk bij tot melodische expressie. De melodieën hebben overigens voldoende eigen gezicht om, bijvoorbeeld ter afwisseling, ook zonder begeleiding gezongen te kunnen worden.


Na de 25 liederen zijn twee vijfstemmige zettingen van het alleluia opgenomen om deze tekst extra glans te verlenen alsmede twee alternatieve koorzettingen voor de wisselcoupletten van het epifanie-lied Om uw naam te openbaren.


Zie ook de bijbehorende cd Jaargetijden

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.