Geloven, zo kan het ook

vrijzinnige visies op theologische thema’s

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geloven, zo kan het ook

paperback/ gebrocheerd: € 13.95

ISBN: 9789490708375, geïllustreerd, 128 blz., November 2011
Formaat: 21.2 (h) x 13.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 196 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

redactie: Erik Jan Tillema; Wies Houweling

illustrator: Auke de Vries

beschrijving

Veel mensen denken bij het christelijk geloof aan vastgeroeste ideeën, aan dogma's die onderschreven moeten worden. Geloven, zo kan het ook laat een heel andere kant van het christendom zien. Een geloof dat constant in beweging is en dat ruimte biedt voor onderlinge verschillen.

Zeventien voorgangers van Vrijzinnigen Nederland (voorheen Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB) geven in dit boek hun visie op verschillende geloofsonderwerpen. Dat doen ze op een eigentijdse, eigenzinnige manier. Samen vormen de bijdragen een creatief credo waarin niets vaststaat, maar waarin alles in beweging blijft. Van schepping, opstanding tot het laatste oordeel, niets gaan de auteurs uit de weg. Ze bevragen, betwijfelen en verrassen. Het vrijzinnige geloof toont in dit boek zo zijn kleurrijke veren.

Annemiek Schrijver :Wat een heerlijk boek! De schrijvers laten door hun moed om gebaande geloofswegen te verlaten zien waartoe de mens in staat is: tot compassie, verwondering, verbeelding en liefde. En dat zonder uitzondering met grote passie. Dat is ronduit ontroerend.'

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.