Het geschenk van Jacob Hoofdstuk 1 en 2

babylonische talmoed

Jacob de Leeuwe

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het geschenk van Jacob Hoofdstuk 1 en 2

gebonden: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490708306, 392 blz., September 2011
Formaat: 30.5 (h) x 21.8 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 1475 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

serienaam/reeks: Tractaat zegenspreuken

trefwoorden: berachot jodendom talmoed

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Dit deel bevat hoofdstuk 1 en 2 (van in totaal 9) van het Talmoed-traktaat Berachot, Zegenspreuken. Dit deel handelt over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden, met name de tijd van het zeggen van het sjema en het achttiengebed. Hieromheen wordt het begrip tijd besproken. Het is een herziene tweede druk, uitgebreid met o.a. de commentaren van Rasji. Wilt u kennismaken met de Talmoedvertaling van De Leeuwe: dan adviseren wij hoofdstuk 4/5 van traktaat Zegenspreuken.

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.
De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten. Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd en wordt gevormd.


Auteur De Leeuwe is begonnen met het grote werk om - voor het eerst - de complete Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands te vertalen, verklaren en toe te lichten. Ook alle commentaren van de grote joodse geleerde Rasji worden vertaald en zo nodig toegelicht. Zijn commentaren zijn onmisbaar voor het lezen en begrijpen van de Talmoed.Jacob Nathan de Leeuwe (1950) - directe afstammeling van de eminente Rabbi Löwe, de Maharal (1525-1609) uit Praag - is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de auteur van de serie Sefer Mattenat Jaäkov, waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de huidige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangerfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveWoord vooraf door de uitgever
Voorwoord van rabbijn Evers
Voorwoord van de auteur
Tractaat Zegenspreuken, hoofdstuk 1
Tractaat Zegenspreuken, hoofdstuk 2
Bijlagen
• Het Hebreeuwse alfabet
• De joodse maanden
• Talmoed traktaten en hun afkortingen
Woordenlijst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspr ...

gebonden: € 39.50
A4-formaat. Gebonden met leeslint. Dit deel bevat hoofdstuk 4 en 5 van 'Tractaat Zegenspreuken' van de Talmoed, en handelt met name over ...

Meer boekennieuws op Facebook.