Waar ben je nu?

over de dood van onze dierbaren

Wim Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waar ben je nu?

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789490708269, 120 blz., September 2011
Formaat: 20.1 (h) x 12.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 175 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

beschrijving

Dit boek is geschreven voor ieder die een dierbare verloor aan de dood. Het biedt perspectief voor hen die zich niet meer kunnen vinden in het traditionele hemelgeloof, maar evenmin genoegen nemen met ‘dood is dood’.

“Jij weet het nu – zeggen ze dan. Jij weet nu hoe het onbekende land eruitziet. Maar misschien weet je helemaal niets… Ik ga met jou nadenken over de plek waar jij nu bent. Ik wandel met jou langs allerlei posities die mensen innemen in hun denken over de dood.”

Dit schrijft de auteur in de proloog, een brief aan zijn vriend, nadat die dodelijk verongelukte. Hij zoekt helderheid in de verwarrende delta van visies op de dood, met als kernvraag: “hoe belangrijk is het individu in het licht van de eeuwigheid?”

“Wim Jansen weet persoonlijke ervaringen met het leven en de dood op een indringende manier en in een bijzonder authentieke stijl te verbinden met abstractere reflecties. Moeiteloos integreert hij inzichten uit andere tradities, bijvoorbeeld de hindoeïstische, in zijn eigen levensvisie.” DR. AARNOUD VAN DER DEIJL


Wim Jansen (1950) is predikant voor de Protestantse Kerk Nederland in Brouwershaven en de Vrijzinnig Hervormden in Delft. Hij publiceerde eerder onder andere Popmuziek en Geloof, Het geheim van de liefelijkheid, Jaargetijdenboek en Voorbij de leegte.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.