Illusie of Verlichting?

kritiek op en betekenis van religie

Leen den Besten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Illusie of Verlichting?

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789490708238, geïllustreerd, 543 blz., June 2011
Formaat: 22.1 (h) x 13.9 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 693 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

beschrijving

Al eeuwen leveren zowel gelovigen als ongelovigen kritiek op religie. Wat is het commentaar van de critici en hoe is daar op geantwoord? Den Besten ordent de kritieken van toonaangevende geleerden uit verschillende disciplines. Schopenhauer, Marx, Nietzsche, Vestdijk, Sartre, Dawkins, Kuitert, Phillipse en vele anderen passeren de revue. En niet te vergeten godsdienstcriticasters bij uitstek: Jesaja en Jeremia.
Den Besten gaat na in hoeverre de kritieken en antwoorden houdbaar zijn en onderzoekt wat nu nog de waarde van religie voor individu en samenleving is.
‘Een goed geschreven, helder opgezet en erudiet boek dat met zijn thematiek de aandacht verdient van ieder die zich persoonlijk of professioneel (of beide) met religie en haar rol in de samenleving bezighoudt. (…) Een boek dat de maatschappelijke discussies over religie kan verdiepen en verbreden’ Dr. Onno Zijlstra‘Een goede en zeer degelijke introductie in een fundamenteel gesprek van de geschiedenis over religie, toen en nu.’ Dr. Theo Salemink

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.