Catechismus van de Compassie

uit de kunst

C. Berkvens; A. Alblas

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Catechismus van de Compassie

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490708153, geïllustreerd, 140 blz., November 2010
Formaat: 24.1 (h) x 16.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 466 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

illustrator: B. Almeida

beschrijving

Deze catechismus, uitgegeven in full colour, is opgebouwd rond twaalf kernwaarden uit het christendom, waarvan mededogen, compassie, de centrale is. Zij vormen een eindeloze bron van inspiratie voor kunstenaars, denkers, schrijvers en zogenaamde gewone mensen. Deze catechismus is geen cipier, maar een gids. Ze toont de bijbelse wortels van deze kernwaarden en laat de schoonheid en invloed ervan op de Europese cultuur zien.

Dit boek bouwt voort op The charter for compassion, het handvest van compassie. Initiatiefneemster van het wereldwijde handvest was Karen Armstrong. Volgens Armstrong is compassie 'meevoelen met de ander. Jezus heeft nooit gevraagd om achter doctrines aan te lopen, maar wel om je hart voor de medemens te openen. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.'

Christiane Berkvens-Stevelinck (1946) studeerde geschiedenis en theologie. Ze is bijzonder hoogleraar Europese cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze academiepredikante van de Leidse Universiteit en remonstrants predikante in Rotterdam en Breda. In 2012 publiceerde zij "Erfenis Europa. Toekomst van een stervende zwaan".

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.