Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspreuken

Babylonische Talmoed vertaald en toegelicht

J.N. de Leeuwe

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het geschenk van Jacob hoofdstuk 4 en 5 Tractaat Zegenspr ...

gebonden: € 39.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490708061, geïllustreerd, 360 blz., September 2010
Formaat: 30.5 (h) x 21.8 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 1205 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

serienaam/reeks: Tractaat zegenspreuken

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

A4-formaat. Gebonden met leeslint. Dit deel bevat hoofdstuk 4 en 5 van 'Tractaat Zegenspreuken' van de Talmoed, en handelt met name over de zegenspreuken die in het leven van alledag gezegd worden. Ook de commentaren van de grote joodse geleerde Rasji zijn vertaald en opgenomen.

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel (Tenach) het belangrijkste boek binnen het jodendom. Het hart van de Talmoed is de Misjna-tekst, de zogenoemde mondelinge Tora, die volgens de traditie door God zelf aan Mozes is onderwezen en die in de rest van de Talmoed wordt besproken en becommentarieerd. De Talmoed vormt zo de uitleg van de schriftelijke Tora en bevat discussies, voorschriften, anekdotes, legenden en interpretaties van tradities.
De definitieve tekst van de Babylonische Talmoed werd rond het jaar 500 afgesloten.

Het is door de studie van deze tekst dat de joodse geest en het joodse leven werd gevormd. Voor het eerst nu is de Talmoed op toegankelijke en nauwgezette wijze in het Nederlands vertaald, verklaard en toegelicht.

Jacob de Leeuwe, (1950) is arts en groot kenner van de joodse traditie. Hij is de auteur van de serie Sefer Mattenat Jaäkov (Het geschenk van Jacob), waarin dit deel verschijnt. Door zijn ouders werd hij in de joodse traditie opgevoed en leerde Talmoed met de toenmalige Opperrabbijn van Amsterdam A. Ralbag. De Leeuwe heeft talloze voorgangersfuncties binnen de joodse gemeenschap in Nederland vervuld en geeft cursussen voor beginners en gevorderden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het geschenk van Jacob Hoofdstuk 1 en 2

gebonden: € 49.50
Dit deel bevat hoofdstuk 1 en 2 (van in totaal 9) van het Talmoed-tractaat Berachot, Zegenspreuken. Het is een herziene tweede druk, uitgebreid ...

Meer boekennieuws op Facebook.