Ergens in Amerika

John Ashbery

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ergens in Amerika

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 9789490687649, geïllustreerd, 60 blz., June 2013
Formaat: 21.0 (h) x 15.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 128 gram.

Uitgever: Azul Press

vertaald door: Ton van 't Hof

beschrijving

In de poëzie van John Ashbery is alles mogelijk. Geen onderwerp, geen woord, geen wending is taboe. Tussen oorzaak en gevolg bestaat niet altijd een onverbrekelijke band. Toch rijgen de zinnen en zinswendingen zich aaneen op een soepele en volkomen natuurlijke wijze. Vol humor en op meeslepende wijze neemt Ashbery de lezer mee op reis door een poëtisch Amerika dat is getekend door popcultuur, reclame, kunst en menselijke, al te menselijke ervaringen en eigenaardigheden.
'Mijn poëzie imiteert of reproduceert de manier waarop kennis of bewustzijn tot me komt, en dat is schoksgewijs en indirect. Ik geloof niet dat in keurige patronen gerangschikte poëzie deze omstandigheid voldoende zou reflecteren.'

John Ashbery (1927) is de auteur van zo'n dertig gedichtenbundels en diverse andere boeken. Hij won zowat alle belangrijke literaire prijzen in de Verenigde Staten, waaronder de Pulitzer Prijs voor zijn bundel 'Zelfportret in een bolronde spiegel' (1976). John Ashbery woont en werkt in Hudson, New York.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.