Gewoon doen

ongewoon ondernemen

Remmelt Schuuring; Caro Sicking

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gewoon doen

paperback/ gebrocheerd: € 15.45

ISBN: 9789490665197, geïllustreerd, 120 blz., April 2015
Formaat: 18.0 (h) x 13.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 181 gram.

Uitgever: Studio nonfiXe

beschrijving

In 2012 richtten schoonmakers de eerste Schoongewoon werknemerscoöperatie op. Het was een succes. Andere coöperaties volgden. Daarna ontstond Hélpgewoon, samenwerkingsverband van zorgverleners. Allen verenigden zich onder de naam Gewoondoen, waar gezamenlijke belangen behartigd worden.

Hoe richt je een coöperatie op? Hoe ga je met elkaar om? Welke waarden streef je na? Geestelijk vader van de Gewoondoen coöperaties Remmelt Schuuring schreef samen met Caro Sicking over het gedachtegoed.

De uitgave bestaat uit twee delen. Deel I is het verhaal van Door, een Assepoester. Door komt zichzelf tegen, verandert van arrangement en krijgt weer plezier in haar leven en werk. Door wordt eigen baas en haar zelfvertrouwen groeit.
Deel II bevat in heldere bewoordingen hoe de leden van Gewoondoen met elkaar omgaan, wanneer het genoeg is en wat je nodig hebt om een werknemerscoöperatie op te richten.

De illustraties zijn van Marcel Koopman

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Remmelt Schuuring, 5 december 1955, Amsterdam, is geestelijk vader en initiatiefnemer van Gewoondoen. Hij werkte ruim 34 jaar in de schoonmaakbranche, waarvan meer dan 16 jaar als directeur van De Schoonmaker in ‘s-Hertogenbosch. Privéomstandigheden en zijn gezondheid hielpen hem van richting veranderen. Hij deed afstand van zijn bedrijf, bouwde zijn eigen eco-huis en maakte zijn hoofd leeg.
In 2012 ontstond het idee om anders te ondernemen. Remmelt richtte samen met anderen de eerste Schoongewoon coöperatie op. Inmiddels zijn ook zorgcoöperaties, genaamd Hélpgewoon, operatief. De paraplu van de coöperaties is Gewoondoen.

Caro Sicking, Tilburg, 30 mei 1963, studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden, waarna ze in diverse galeries werkte en schreef over beeldende kunst.
In 1996 verzette Caro haar werkzaamheden naar de sociaaljuridische begeleiding van uitgeprocedeerde vrouwen en kinderen, maar bleef voor kunstbladen schrijven.
Sinds 2003 werkt Caro als onafhankelijk schrijver en uitgever, vaak samen met Frank van Empel. Najaar 2013 brachten zij JES! Towards a Joint Effort Society uit, over een nieuw politiek engagement model.
Naast nonfictie publiceerde Caro tevens de romans Nin en Wat de Hel!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.