Ze vroegen arbeid, er kwamen mensen

levensverhalen van Marokkaanse migranten in Amsterdam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ze vroegen arbeid, er kwamen mensen

paperback/ gebrocheerd: € 14.90

ISBN: 9789490586034, geïllustreerd, 148 blz., October 2010
Formaat: 21.1 (h) x 15.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 326 gram.

Uitgever: Driehoek, Stichting De

beschrijving

Ruim 40 jaar geleden kwamen de eerste Marokkaanse migranten - die toen nog gastarbeiders werden genoemd - naar Nederland. In de vier decennia die sindsdien zijn verstreken, veranderde hun rol veelal van 'tijdelijke arbeidskracht' in die van 'Nederlander met wortels in Marokko'.
In dit boek leest u de ervaringen van een aantal migranten die om uiteenlopende redenen naar Nederland kwamen. Over hun beweegredenen, hun ervaringen en frustraties en over de vaak goede en soms pijnlijke contacten met de andere Nederlanders.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingRuim 40 jaar geleden kwamend e eerste Marokkaanse migranten - die toen nog gastarbeiders werden genoemd - naar Nederland. In de vier decennia die sindsdien zijn verstreken, veranderde hun rol veelal van 'tijdelijke arbeidskracht'in die ban 'Nederlander met wortels in Marokko'.
In dit boek leest u de ervaringen van een aantal migranten die om uiteenlopende redenen van de Middellandse Zee naar het IJ trokken. Over hun beweegredenen, hun ervaringen en frustraties en over de vaak goede en soms pijnlijke contacten met de andere Nederlanders.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.