Mijn supergenen

opkomst van de huis-tuin-en-keukengenetica

Lone Frank

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn supergenen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490574154, 334 blz., June 2011
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 483 gram.

Uitgever: Maven Publishing

vertaald door: Kor de Vries

beschrijving

In Mijn supergenen duikt neurobiologe en wetenschapsjournalist Lone Frank in de wereld van de persoonlijke genetica. Aan de hand van gesprekken met gerenommeerde wetenschappers en vooruitstrevende ondernemers concludeert ze dat de genetica op het punt staat om onze levens ingrijpend te veranderen.

Ze besluit het in levenden lijve te ondervinden en laat haar volledige genetische opmaak in kaart brengen. Een commercieel bedrijf doet voorspellingen over haar kans op borstkanker, overgewicht en depressiviteit. Ze vraagt een genetische datingsite om uit te rekenen met wie ze beter een kind kan krijgen: haar huidige vriend of haar collega. Ze traceert haar genetische afkomst en ziet hoe verschillende genetische stromen, verdeeld over honderden jaren en vele continenten, in haar samenkomen.

Door grondige wetenschappelijk kennis te combineren met persoonlijke ervaringen als consument en proefpersoon creëert Frank, auteur van De vijfde revolutie, een uniek en pakkend beeld van de toekomst van de genetica.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.