Aan lager wal

Marcel Verreck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aan lager wal

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789490548230, 320 blz., November 2013
Formaat: 20.0 (h) x 12.8 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: Artnik Uitgaven

serienaam/reeks: De zeven Deventer moordzaken

beschrijving

Aan lager wal
Half december, Deventer wordt bedekt door een dikke laag sneeuw. Het jaarlijkse Dickens Festijn is nog nooit zo mooi geweest. De controversiële superwethouder Henriëtte van Woerkom van de lokale partij Deventer Vooruit! zal het festival openen. Maar... waar blijft ze?

De lezer belandt in een duizelingwekkend labyrint vol ondoorzichtige belangen, dubieuze vriendschappen, curieuze personages, wraak, misverstanden, maskerades en tragikomische taferelen. Waar ontmoeten boven- en onderwereld elkaar? Van inspecteur Martin Taal en zijn team wordt het uiterste gevergd.

Marcel Verreck duikt diep in de ziel van zijn
personages en van de stad Deventer met als gevolg een Dickensiaans drama over crisis, ambitie en ingrijpende dilemma's, dat niemand onberoerd zal laten.

Een paar fragmenten:
Ze gaat even op haar tenen staan en brengt haar gezicht dichter bij het venster. Haar voorhoofd leunt tegen een heldere vrieslucht.
Bij de bosrand staat, in vlekkeloze stilte, een ree.
Een standbeeld.
Dan hoort ze ergens in de witte wereld een serie knallen. De jagers zijn in aantocht. Het standbeeld is verdwenen.

'Hee mevrouwtje, moet ik uw schoorsteentje vegen!?'
Ze kijken omhoog. Op één van de stokoude pandjes staat een drietal 19e-eeuwse schoorsteenvegers. Ze oefenen hun rol en proberen hun straattaal op Tanja uit.
Iets verderop neemt een authentiek geschminkte bedelaar zijn positie op een paardendeken in.
Een chic geklede dame van stand, hoedje in de hand, rookt nog even snel een sigaret. Dan komt er uit een van de huisjes een corpulente, zwetende man. Hij loopt haastig naar het drietal.
'Inspecteur Taal. Goed dat u er bent.'

Een uur. Twee uur. Hij weet het niet meer.
Er is een beetje licht in de kelder. Niet veel, want het is midwinter en het moet avond zijn. Hij heeft honger en dorst. Zijn hoofd doet pijn.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatZesde deel in de reeks 'De zeven Deventer moordzaken'. De eerste vier delen werden geschreven door Almar Otten. Marcel Verreck, die deze serie overnam, creëerde nieuwe politiemedewerkers: inspecteur Taal en zijn assistenten. In het door de crisis geteisterde Deventer wordt in december het jaarlijkse Dickens Festijn gehouden. De zelfbewuste wethoudster Henriëtte van Woerkom, die dit evenement zou openen, komt echter niet opdagen. Deze politica is zeer omstreden, vooral bij middenstanders. Taal maakt zich enige zorgen. Ook lijkt een telg uit een adellijk geslacht bij dubieuze zaken betrokken te zijn. Het blijkt dat sommige huizen toegang geven tot onderaardse gewelven, die zich onder de binnenstad bevinden. Hier worden zeven recentelijk gedode personen en een gewonde gevonden. De inspecteur, die zelf nauwelijks aan de dood ontsnapt, geeft een reconstructie van deze gebeurtenissen, die echter wat ongeloofwaardig aandoet. Deze detective bestaat uit tachtig kleine hoofdstukken. Opvallend zijn de vaak korte zinnen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.