Pamflet over kinderdoding

voorkomen kan, genezen niet meer!

Th. Heyman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pamflet over kinderdoding

paperback/ gebrocheerd: € 23.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490535766, geïllustreerd, 300 blz., January 2013
Formaat: 29.8 (h) x 21.1 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 984 gram.

Uitgever: aquaZZ

beschrijving

Het pamflet

In 2004 ontstond het idee bij RAAK, de in 1999 opgerichte Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling, om een pamflet over kinderdoding uit te geven. Het pamflet moest op een krant lijken en publieke aandacht vestigen op het feit dat per jaar tussen de vijftig en honderd twintig kinderen door toedoen van mensen sterven.

Het is anders gelopen. Het 'krantje' is een boek geworden. Maar de titel bleef. 'Pamflet over kinderdoding' is een pleidooi voor zorgvuldiger registratie van alle kinderen die door toedoen van zichzelf en anderen sterven; op welke manier dan ook. Het pleit tevens voor nauwgezet onderzoek na een onverwachte dood. Belangrijkste boodschap is dat bespreekbaar maken van voorgevoelens en vermoedens kinderdoding kan voorkomen.


De auteur

De overgrootvader van de opsteller, Theodoor Heyman, is in 1868 bij het Canisius Klooster in Nijmegen te vondeling gelegd en levend gevonden.
Thomas Heyman (1957) is vader van drie kinderen, maatschappelijk werker, oud-docent MWD, publicist en voorzitter a.i. van RAAK.
Slachtoffers en plegers van geweld leerden hem welke invloed geweld op een mensenleven kan hebben en hoe deze 'ingegroeide angel' weer tot (fataal) geweld kan leiden.
Het pamflet is mede geïnspireerd door de drijfveer om zijn ervaringen met volwassenen, adolescenten en kinderen die zich suïcideerden of een poging deden - zin te geven en te ordenen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.