Een God van mogelijkheden

De toekomst ligt niet vast

Greg A. Boyd

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een God van mogelijkheden

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789490489359, 200 blz., May 2018
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 226 gram.

Uitgever: Arrowz

vertaald door: Martin Strengholt

trefwoorden: charismatisch wereldbeeld open theisme predestinatie

beschrijving

Al eeuwenlang debatteren theologen over de vraag of God alles heeft voorbestemd of niet. Dat lijkt een theoretische discussie, maar hoe je hierover denkt, is zeer bepalend voor hoe je in het leven staat. Want waarom zou je bidden voor verandering als God alles van te voren weet en bepaalt? Waarom zou je werken aan je toekomst als alles al vastligt? En hoe kan God liefde zijn als Hij mensen schept in de wetenschap dat ze nooit voor Hem zullen kiezen en voor eeuwig verloren gaan?

Het beeld van een God die alles van te voren weet en bepaalt, is zo ingeburgerd dat je zou denken dat het in de Bijbel staat. Maar klopt dat wel? De auteur laat vanuit de Bijbel zien dat God de mens veel keuzevrijheid geeft en dat Hij niet overal de uitkomst van weet. Hoewel Hij alle mogelijke toekomstscenario’s kent, ligt de toekomst bij Hem niet vast.

Tot deze en andere opzienbarende conclusies komt de auteur door de Bijbel gewoon voor zichzelf te laten spreken. Laat de traditionele opvattingen voor wat ze zijn en ontdek hoezeer God hecht aan jouw initiatief en creativiteit. Jouw keuzes doen ertoe!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Greg Boyd (MDiv, PhD) is auteur van talloze wetenschappelijke artikelen en (co)auteur van achttien boeken. Hij is cum laude afgestudeerd aan de Yale Divinity School en Princeton Theological Seminary en was zestien jaar als professor in de theologie verbonden aan de Bethel University, waar hij nu nog in deeltijd doceert. Ook is hij oprichter en voorganger van Woodland Hills Church, een evangelische gemeente in St. Paul, Minnesota. Greg en zijn vrouw Shelley wonen in St. Paul. Ze hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen.inhoudsopgaveVoorwoord
Inleiding: zoektocht door de Bijbel

1. De klassieke visie op Gods voorkennis
2. De God van een deels open toekomst
3. De open visie in de praktijk
4. Vragen en tegenwerpingen

Bijlage – Nog meer bewijsteksten
Eindnoten
Bijbelregister
Dankbetuigingen
Over de auteur
toelichtingVeel christenen geloven dat God alles van te voren weet en bepaalt. Maar klopt dat wel? De auteur laat vanuit de Bijbel zien dat God de mens veel keuzevrijheid geeft en dat Hij niet overal de uitkomst van weet. Hoewel Hij alle mogelijke toekomstscenario’s kent, ligt de toekomst bij Hem niet vast.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.