Maatschappelijk verantwoord besturen

Good Governance in de bestuurskamer

Carolien de Monchy

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maatschappelijk verantwoord besturen

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490463731, geïllustreerd, 140 blz., March 2020
Formaat: 22.9 (h) x 14.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 352 gram.

Uitgever: Mediawerf

trefwoorden: toezicht, governance, bestuur,duurzaam

beschrijving

Wat is goed en maatschappelijk verantwoord besturen eigenlijk? Hoe kan een organisatie inspelen op de veranderende opvattingen die in de maatschappij leven?

In dit boek vertellen door de wol geverfde bestuurders, toezichthouders, bestuurssecretarissen en bestuursadviseurs over hun praktijkervaringen met het besturen van hun organisatie. Het bevat verhalen en biedt inzichten over ethiek, veranderingen in de maatschappij, te veel bureaucratie, te weinig heldere afspraken, vriendjespolitiek en vooral: het grote belang van onderling vertrouwen. Het levert een boeiend kijkje in de keuken van het goed besturen van organisaties op. Het boek is opgehangen aan drie pijlers onder goed organisatiebestuur: vitale governance systemen, betrokken bestuurders en open gesprekken.

Je hoort vaak dat het eenzaam is aan de top. Dit boek laat een genuanceerder beeld zien. Namelijk dat een bestuurder of toezichthouder er niet alleen voor staat. En het is leerzaam omdat het aangeeft hoe anderen met ‘dat bijltje’ hebben gehakt.

Maatschappelijk verantwoord besturen is een bron van inspiratie voor die bestuurders en toezichthouders die Good Governance in de praktijk willen realiseren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.