Bewust risicomanagement in de zorg

Petra van den Boorn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bewust risicomanagement in de zorg

paperback/ gebrocheerd: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490463618, 144 blz., June 2018
Formaat: 24.1 (h) x 15.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 302 gram.

Uitgever: Mediawerf

beschrijving

Bent u manager of bestuurder in een zorgorganisatie en merkt u dat u niet altijd grip hebt op uw processen? Of vindt u dat u beter moet anticiperen op ontwikkelingen en kansen in de markt, en bijvoorbeeld nog te veel bezig bent met fouten herstellen achteraf?

Dit boek maakt duidelijk dat het managen van risico's iets anders is dan het volledig afdekken van alle risico's. Een adequaat systeem van risicomanagement zorgt niet alleen voor overzicht en structuur, het zorgt ook voor het bewust omgaan met risico's. Bewust Risicomanagement in de Zorg geeft antwoord op vragen als: 'Waar moet ik beginnen?', 'Wat en wie heb ik daarvoor nodig?', 'Hoe zorg ik ervoor dat iedereen mee doet?', 'Hoe voorkom ik dat het een papieren tijger wordt?'

Het is een handboek dat concrete handvatten biedt om op een pragmatische wijze integraal risicomanagement in te richten in de zorgorganisatie. Aan de hand van de principes van het internationaal erkende NEN-ISO 31000 model voor risicomanagement.

Over de auteur
Drs. Petra van den Boorn RA RC CIA is actief op het gebied van risicomanagement bij zorgorganisaties en zorgverzekeraars. Zij werkte onder andere als accountant bij KPMG, als controller bij Welzorg Nederland en als hoofd Interne Controle en hoofd Internal Audit bij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.