Handboek Voorzitter

het geheim van goed bestuur

Steven Schuit; Casper Jaspers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek Voorzitter

paperback/ gebrocheerd: € 35.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490463502, 288 blz., December 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 549 gram.

Uitgever: Mediawerf

beschrijving

Wat maakt een goede voorzitter? Voorzitten is een kunde en dat kan je leren. In dit handboek staan de eigenschappen en vaardigheden beschreven die daarvoor nodig zijn. Het versnelt het ontwikkelen van de vereiste ervaring en inzichten. Het gaat in dit boek over het goed besturen van een organisatie en de centrale rol die de voorzitter daarin vervult. Als voorbeeld worden acht onderling zeer verschillende sectoren besproken, maar de lessen die daaruit volgen zijn ook daarbuiten van toepassing. Dit boek is niet alleen voor voorzitters, maar juist ook voor bestuurders en mede-toezichthouders. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de voorzitter.
Een goede voorzitter is nog geen garantie dat het goed gaat, maar met een slechte voorzitter gaat het zeker mis.

Prof. Steven Schuit heeft als boardroom 'fluisteraar' en commissaris vastgesteld dat de voorzitter van de raad van commissarissen of raad van toezicht meer dan wie ook in een onderneming of organisatie bepalend is voor goed bestuur en toezicht.

Casper Jaspers ervaart als advocaat in de ondernemingsrecht- en procespraktijk hoe onnodige confl icten ontstaan door gebrek aan goede boardroom dynamics. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van cases
voor governance opleidingen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.