Hoe zit dat nu eigenlijk?

feiten en fabels in management

Joost Ardts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoe zit dat nu eigenlijk?

paperback/ gebrocheerd: € 25.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490463380, geïllustreerd, 186 blz., December 2014
Formaat: 19.1 (h) x 19.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 365 gram.

Uitgever: Mediawerf

beschrijving

Stel, er moet een besluit genomen worden over het veranderen van de beloningsstructuur van de organisatie. Zodanig dat de vaste beloning lager wordt en aangevuld met een variabel deel. Of dat er een vraag van medewerkers ligt over thuiswerken? Hoe beslis je daar als manager over? Je hebt er veel over gelezen maar verkeert toch in onzekerheid over wat te doen. Ga je af op aannames en veronderstellingen? Gebruik je deze als leidraad voor het besluit? En wat als die aanname verkeerd blijkt te zijn?

Joost Ardts gaat in dit praktische boek in op 20 vraagstukken waar het management mee te dealen heeft. Hij verdiept zich in de aannames en veronderstellingen, speurt naar de feiten, ontrafelt managementmythes en verwijst ze naar het land der fabelen als ze niet blijken te kloppen.

De wereld van management drijft sterk op hypes, sociale wenselijkheden en psychologie van de koude grond. Dat is merkwaardig: er is veel effectiviteit en effi ciency te winnen door management te baseren op betrouwbare kennis. Maar de dagen van managers die menen zich te kunnen veroorloven op hun natte vinger te koersen in plaats van op 'evidence' zijn geteld. Joost Ardts draagt geweldig bij tot die ontwikkeling. Paul Wouters, filosoof en organisatieadviseur

Effectief management en ontwikkeling van human capital vormt hét fundament onder een gezond bedrijfsmodel, zeker in een professional service fi rm. Dit boek slaat hiervoor een brug tussen theorie en praktijk en maakt onderscheid tussen feiten en fi ctie op een breed scala van actuele onderwerpen. Het geeft een orginele doorkijk in people management en is daarom relevant voor het hele managementteam. Marc Weersink, Finance Director NautaDutilh N.V.

Een must read voor alle (people) managers. Makkelijk te lezen, met een goede onderbouwing. Met name de tips & tricks zijn erg waardevol. Ik kan niet wachten op de Engelse of Chinese vertaling. Ronald Wienholts, Plant Manager China, Tennant company

Voor eens en voor altijd een antwoord op ieder managementdilemma! Een zeer praktisch boek voor managers. Anny Hartstra, directeur Human Resources Arkin

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Joost Ardts heeft ruime ervaring als manager, adviseur en trainer. In zijn werk staat de ontwikkeling van medewerkers en organisaties centraal. Human Resource Development (HRD) en Organizational Development (OD) zijn de begrippen die daarbij horen.

Zijn interesse in managementvraagstukken en de aannames die we daarbij gebruiken werd bijna zeven jaar geleden gewekt toen hij een column schreef over het nut van medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Hij vroeg zich af of tevredenheid zorgt voor een hogere productiviteit, maar ook waarom we überhaupt sturen op werktevredenheid en niet op zoiets als organisatiebetrokkenheid. Liever medewerkers die je bedrijf dragen in plaats van medewerkers die aan je bedrijf hangen, toch? Gedreven door deze en andere managementvraagstukken, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, heeft Joost veel wetenschappelijke artikelen en boeken gelezen, deze voor de lezer toegankelijk gemaakt en toegepast.

In 2002 is Joost gepromoveerd. In zijn proefschrift All is well that begins well: a longitudinal study of organisational socialisation, heeft hij het leerproces van nieuwe medewerkers onderzocht. In 2003 verscheen een praktische bewerking van zijn proefschrift, getiteld Introductiebeleid: vorm geven aan de ontdekkingsreis van nieuwe medewerkers.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.