Macht!

van instinct tot integriteit

Oscar David

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Macht!

gebonden: € 30.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490463366, 248 blz., September 2014
Formaat: 24.9 (h) x 18.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 730 gram.

Uitgever: Mediawerf

beschrijving

Wie geen macht heeft, loopt niet het risico het te verliezen. Maar wie macht ontbeert, kan er ook niks moois mee creëren. Als we geen macht hebben, kunnen we het niet misbruiken. Maar zonder macht kunnen we ook het verschil niet maken.

Dat macht en instinct met elkaar te maken hebben, ligt voor de hand. Als mensen hebben we een dierlijk instinct dat wil beschermen, heersen en overheersen. Macht en integriteit lijken een minder vanzelfsprekende combinatie. Wanneer echter macht met integriteit wordt uitgeoefend gaat er kracht, waardigheid en inspiratie vanuit.

Psycholoog en organisatieadviseur Oscar David heeft naam gemaakt met het vele malen herdrukte boek Het enneagram in management. In zijn nieuwe boek Macht! beschrijft hij de werking en dynamiek van macht. In vaak zeer persoonlijke verhalen gaat hij op zoek naar de vele puzzelstukjes die samen het fenomeen macht vormen. Daarnaast introduceert hij drie vormen van macht die als een rode draad door het boek lopen: macht 1.0, 2.0 en 3.0. Hiermee wordt de lezer die op zoek is naar een model om macht te omschrijven op zijn wenken bediend. Macht! van instinct tot integriteit is een inspirerend boek over een fascinerend thema waar iedereen mee te maken heeft maar waar tegelijk nog zo veel onbekend over is.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Oscar David (1965) is organisatiepsycholoog, executive coach,
adviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering.
De afgelopen 25 jaar begeleidde hij leiders en professionals
in de top van een groot aantal internationale ondernemingen,
ministeries en andere overheidsorganisaties en zorginstellingen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.