Handboek incoterminologie

de incoterms 2010 in de praktijk

Piet Roos

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490415136, geïllustreerd, 180 blz., January 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: ProMedia NT B.V.

beschrijving

Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken over waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint. Daarvoor bestaan sinds 1936 de Incoterms van de International Chamber of Commerce.

De Incoterms zijn een nauwkeurige beschrijving van de rechten en plichten van koper en verkoper. Per leveringsconditie is beschreven wat de rechten en plichten van koper en verkoper zijn bij het leveren van goederen. Deze Incoterms zijn voor het laatst herzien in het najaar van 2010.

In de praktijk blijkt dat veel bedrijven moeite hebben met het juiste gebruik en de juiste interpretatie van de Incoterms. In dit Handboek Incoterminologie bundelt Piet Roos 25 jaar praktijkervaring met het gebruik van Incoterms. Hij licht elke term toe en lardeert ze met aanprekende voorbeelden uit het bedrijfsleven.

Te vaak blijkt dat ondernemers onvoldoende op de hoogte zijn van de consequenties van het gebruik van Incoterms. De kennis in dit handboek is daarom onmisbaar voor exporteurs, importeurs en logistiek dienstverleners.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.