Handboek ontwikkelingsgericht coachen

het vorkmodel als leidraad

Rudy Vandamme

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 44.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490384074, geïllustreerd, 376 blz., November 2014
Formaat: 23.5 (h) x 15.4 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 670 gram.

Uitgever: Ronde Tafel, SU De

beschrijving

Ontwikkelingsgericht Coachen neemt binnen de wereld van coaching een voortrekkersrol in. Het benadrukt het belang van een diepere dimensie in het coachen. Er is meer te doen dan de cliënt helpen resultaten te bereiken of gedrag te veranderen. Ontwikkelingsgericht Coachen kijkt naar de identiteitsontwikkeling van de cliënt in zijn levensloop en binnen zijn context. Hulpvragen worden gekoppeld aan existentiële vragen en maatschappelijke thema's. Daardoor is deze vorm van coaching een upgrade voor alle coaching.
Ontwikkelingsgericht Coachen heeft een methodische consistentie en filosofische fundering. In dit handboek worden twee kerncompetenties uitgewerkt: het samenwerkingsmodel gebaseerd op de dans van volgen en leiden en het structureren van welgevormde ontwikkeling middels het Vorkmodel. Dit model is de methodische kapstok bij uitstek om de zingeving en maatschappelijke relevantie van coaching te verankeren in de praktijk.
Het boek dat nu voor je ligt, is een integratie van twee voorgaande handboeken (Handboek ontwikkelingsgericht coachen, 2003 en De Vork, 2009). Het is het definitieve handboek voor iemand die ontwikkelingsgericht coacht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.