Dochter van Iran

Mani Amiri

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dochter van Iran

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490382940, geïllustreerd, 316 blz., March 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 376 gram.

Uitgever: Witsand Uitgevers bvba

redactie: Ria Goris

beschrijving

Vijfendertig jaar geleden kwam in Iran het regime van de sjah ten val. Dat zorgde voor een enorme ommezwaai in de levens van miljoenen Iraanse vrouwen, die voortaan moesten zien te overleven in een islamitische republiek.
In Dochter van Iran vertelt de Iraanse Mani Amiri het fascinerende verhaal van haar leven. Het is het verhaal van een sterke vrouw, die opgroeit in het Iran van de sjah, maar wier leven grondig verandert als de ayatollah Khomeini aan de macht komt. Net als alle andere vrouwen dient Mani zich vanaf dat moment te hullen in hoofddoek en chador. Wie zich tegen het nieuwe regime uitspreekt, verdwijnt. Samen met haar man besluit Mani te vluchten naar het buitenland. Achtervolgd door de politie wagen ze met hun twee kleine kinderen de levensgevaarlijke tocht over de bergen naar Turkije. Zullen ze hun dromen kunnen realiseren? En hoe zal de vrijheid smaken in het verre Nederland en België?
Dochter van Iran is het veelgeroemde en waargebeurde verhaal van een vrouw die vecht voor haar dromen, haar rechten en haar vrijheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.