Complex? ja, leuk!

samen op weg naar een bewegend doel

Stan Roestenberg; Arnaud Bom

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Complex? ja, leuk!

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490357245, geïllustreerd, 200 blz., February 2018
Formaat: 22.3 (h) x 15.1 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 561 gram.

Uitgever: Boekschap

redactie: Antje Visser

illustrator: Marc Weikamp

beschrijving

De verbouwing van het Centraal Station in Rotterdam, de Noord/Zuidlijn, een nieuw gemeentehuis van een grote stad... Complexe projecten hebben geen al te beste reputatie: ze staan vooral bekend om forse budgetoverschrijdingen en vertragingen. Gelukkig kan het ook anders. Dit boek legt uit wat nodig is om complexe vraagstukken binnen een goede samenwerking op te lossen. Dat doet het aan de hand van drie geslaagde projecten op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke ontwikkeling: Sijtwende in Voorburg/Leidschendam, de verdiepte aanleg van de A4 bij Leiden en de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In deze projecten is tegelijkertijd de kwaliteit van zowel de infrastructuur als de directe
omgeving verbeterd. Vaak worden complexe vraagstukken als probleem ervaren. Dit boek laat juist zien hoe leuk het is om eraan te werken, en tot welke interessante samenwerkingsverbanden en creatieve oplossingen ze kunnen leiden. Het is daarmee relevant voor iedereen die betrokken is bij grote samenwerkingsprojecten: bestuurders bij gemeenten, provincies en de rijksoverheid, leidinggevenden binnen publieke en private organisaties en specialisten zoals ontwikkeling zijn de inzichten toepasbaar. Complexe vraagstukken spelen tenslotte overal.

Stan Roestenberg (1963) is bijna 25 jaar ruimteontwikkelaar bij zijn ontwikkelbedrijf Bohemen. Behalve op complexe gebiedsontwikkeling richt hij zich op de optimalisatie van bouwprocessen en de ontwikkeling van daarbij ondersteunende software (KYP). Eerder schreef hij het boek De kunst van het ontwikkelen. Hij zet zich in als bestuurder/toezichthouder bij publieke instellingen op het gebied van wonen, zorg en scholing.

Arnaud Bom (1981) is tekstschrijver en trainer. Hij heeft een achtergrond in de filosofie en is gespecialiseerd in communicatie over complexe onderwerpen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.