Into the world

Marlies Hummelen

 
 

gebonden: € 28.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490357221, geïllustreerd, December 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Boekschap

redactie: Matthijs Botman

beschrijving

Toenemende globalisering, grote aantallen migranten, zich snel verspreidende infectieziekten, falende gezondheidssystemen: ziekte en gezondheidszorg kennen geen grenzen. Internationale gezondheidszorg wordt steeds belangrijker voor de wereld van vandaag en morgen. Wie hebben de kennis en ervaring om hiermee om te gaan?
Into the World is geschreven als antwoord op die vraag. Dit boek laat zien wat Nederlandse Artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde (AIGT) betekenen voor de gezondheidszorg overal ter wereld - inclusief Nederland. Het boek schetst een veelzijdig beeld van hun werk in uiteenlopende landen en onder vaak moeilijke omstandigheden. Van een lid van het emergency team van Artsen zonder Grenzen tot een jonge AIGT op de afdeling gynaecologie van een ziekenhuis in Namibië. Van een arts die zich plotseling midden in de ebola-uitbraak in Sierra Leone bevond tot een kinderarts die zich inzet voor vluchtelingenkinderen in Nederland. Into the World richt de schijnwerpers op deze moderne 'tropenartsen' en de betekenis van hun werk, hun kennis en ervaring.

Marlies Hummelen interviewde twaalf artsen internationale gezondheidszorg over hun ervaringen in de wereldwijde en Nederlandse gezondheidszorg. Twaalf persoonlijke verhalen met een universele kern. De interviews worden aangevuld met vijf opiniestukken van ervaringsdeskundigen en experts in internationale gezondheidszorg en een korte beschrijving van de geschiedenis van vak en opleiding.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.