Arnhem in beweging

architectuur en stedenbouw vanaf 1980

Wim Lavooij

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Arnhem in beweging

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789490357115, geïllustreerd, 208 blz., October 2014
Formaat: 33.0 (h) x 24.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 1198 gram.

Uitgever: Boekschap

redactie: Marlies Hummelen

beschrijving

Arnhem in beweging
Architectuur en stedenbouw vanaf 1980

Als stad in voortdurende tweespraak met de Rijn en begrensd door de Veluwe heeft Arnhem een unieke bouwgeschiedenis. 'Haagje van het Oosten', brandhaard in de Tweede Wereldoorlog, naoorlogse tweelingstad aan de rivier.
Het beeld van het huidige Arnhem wordt echter ook sterk bepaald door de jaren vanaf 1980: de snelle opeenvolging van planologische visies en de talloze plannen en projecten die daarvan het resultaat waren. Deze jaren - de jaren van Rijnboog, Arnhem Centraal, Vogelaarwijken, Modekwartier, de worsteling met de erfenis van de wederopbouw, de uitbreiding van Arnhem Zuid - worden door Wim Lavooij op meeslepende wijze beschreven. Hij plaatst de ontwikkelingen daarbij nadrukkelijk in de context van de geschiedenis. Een indrukwekkende hoeveelheid illustraties geeft een prachtig beeld van het huidige Arnhem.
Voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en stedenbouw, in Arnhem of in beide: een onmisbaar boek.

Wim Lavooij is stedenbouwkundige. Hij was twaalf jaar werkzaam bij de Dienst Stedebouw van de gemeente Arnhem en daarna drieëntwintig jaar stedenbouwkundig ontwerper en partner in SAB, een adviesbureau voor ruimtelijke ordening en ontwerp. Tijdens zijn lange carrière heeft hij een diepgaande kennis opgebouwd over de (bouw)geschiedenis van Arnhem. Hij heeft er bovendien gedurende een groot aantal jaren zelf zijn steentje aan bijgedragen. Wim Lavooij schreef eerder Gebouwd in Arnhem en Twee eeuwen bouwen aan Arnhem.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.