Het Beltmancomplex

een tweede jeugd

Marlies Hummelen; Ronald Stenvert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Beltmancomplex

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490357047, geïllustreerd, April 2011
Formaat: 26.0 (h) x 21.8 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 608 gram.

Uitgever: Boekschap

illustrator: Herman van Ommen

beschrijving

Op het DRU Industriepark in Ulft werd de voormalige emailleerfabriek na een grondige renovatie en verbouwing eind 2010 / begin 2011 door de nieuwe bewoners in gebruik genomen. De emailleerfabriek staat bekend onder de naam Beltmancomplex en dankt zijn naam aan de architecten (vader en zoon) Beltman die ook tekenden voor andere fabrieken op het voormalig DRU-terrein.

Voor de opening van het eerder gerestaureerde en verbouwde Portiersgebouw maakte Boekschap al het boek Drufabriek. Droom in bedrijf.
Naar aanleiding van de opening van het Beltmancomplex maakten we in opdracht van de Achterhoekse Wooncorporatie Wonion, die haar kantoor in het pand heeft gevestigd, het boek Het Beltmancomplex. Een Tweede jeugd.

Het boek dat uit vier hoofdstukken met mooie nieuwe foto's en archiefmateriaal bestaat vertelt het verhaal van de bloeitijd, de ondergang en de herrijzenis van een prachtig complex.

De auteurs zijn Marlies Hummelen en Ronald Stenvert. De foto's zijn gemaakt door Herman van Ommen. De Vormgeversassociatie tekende voor de vormgeving.

Het boek Het Beltmancomplex. Een Tweede jeugd is gebonden, telt 64 pagina's en kost €20,-.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.