Walter Benjamin

In het teken van Saturnus

Hannah Arendt; Susan Sontag

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Walter Benjamin

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490334307, geïllustreerd, 160 blz., April 2021
Formaat: 18.5 (h) x 11.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 193 gram.

Uitgever: Octavo publicaties

serienaam/reeks: Reflecties

vertaald door: Dirk De Schutter; Remi Peeters

beschrijving

Walter Benjamin (1892-1940) was een Duits-Joodse schrijver die in de jaren 1920-1930 enkele filosofische werken publiceerde, maar zich vooral profileerde als literair criticus. Voor zowel Hannah Arendt als Susan Sontag was hij een belangrijk auteur. Beiden hebben een essay aan hem gewijd, en die zijn hier in één uitgave samengebracht. Hannah Arendt grijpt terug op persoonlijke herinneringen en werkt haar beroemd geworden karakterisering van Benjamin als parelduiker uit. Susan Sontag gaat dieper in op zijn melancholie, een stemming die Benjamin zelf verbond met zijn geboorte ‘in het teken van Saturnus’. In beide portretten verschijnt Benjamin als een dichterlijke denker.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hannah Arendt (1906-1975) was een Duits-Amerikaanse filosofe en politiek denker. Haar studies over totalitarisme en revolutie zijn klassiekers in de politieke theorie geworden. Typerend voor haar werk is de voortdurende verbinding van denken en oordelen.

Susan Sontag (1933-2004) was een Amerikaanse essayiste en romanschrijfster. Bekende publicaties van haar zijn: Over fotografie, Ziekte als metafoor en De vulkaanminnaar.
inhoudsopgaveInleiding
Hannah Arendt: Walter Benjamin. 1892-1940
Susan Sontag: In het teken van Saturnus
Noten
Annotaties
toelichtingWalter Benjamin (1892-1940) was een Duits-Joodse schrijver die in de jaren 1920-1930 enkele filosofische werken publiceerde, maar zich vooral profileerde als literair criticus. Voor zowel Hannah Arendt als Susan Sontag was hij een belangrijk auteur. Beiden hebben een essay aan hem gewijd, en die zijn hier in één uitgave samengebracht. Hannah Arendt grijpt terug op persoonlijke herinneringen en werkt haar beroemd geworden karakterisering van Benjamin als parelduiker uit. Susan Sontag gaat dieper in op zijn melancholie, een stemming die Benjamin zelf verbond met zijn geboorte ‘in het teken van Saturnus’. In beide portretten verschijnt Benjamin als een dichterlijke denker.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.