Alain Badiou's inesthetica: filosofie, kunst, politiek

Alain Badiou

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Alain Badiou's inesthetica: filosofie, kunst, politiek

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490334123, 336 blz., September 2012
Formaat: 18.6 (h) x 11.8 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 328 gram.

Uitgever: Octavo Publicaties

redactie: Joost de Bloois; Ernst van den Hemel

vertaald door: Joost Beerten; Ineke van der Burg

beschrijving

Alain Badiou is een van de meest spraakmakende hedendaagse filosofen. Onder de noemer 'inesthetiek' introduceert Badiou een radicaal nieuwe verhouding tussen kunst en filosofie: kunst is niet langer het passieve onderwerp van kunstbeschouwing, maar vormt de voorwaarde voor het denken, en precies daarin ligt haar politieke betekenis.
Alain Badiou. Inesthetiek: filosofie, kunst, politiek bevat de sleutelteksten uit Badiou's kunsttheorie en plaatst deze in de context van zijn recente pleidooi voor een nieuw communisme. Daarnaast onderzoekt een aantal auteurs op kritische wijze de uitgangspunten van Badiou's werk. Interviews met Alain Badiou, Simon Critchley en Jonas Staal bieden een interessante uitweg uit de impasses en clichés die het huidige debat over kunst en politiek bepalen.

Alain Badiou. Inesthetiek: filosofie, kunst, politiek is samengesteld door Joost de Bloois en Ernst van den Hemel.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alain Badiou (*1937) is hoogleraar filosofie aan de École Normale Supérieure te Parijs. Zijn werk is van grote betekenis voor de hernieuwing van het politieke denken in Frankrijk en daarbuiten en biedt nieuwe perspectieven voor de filosofie van de kunst, o.a. in Petit manuel d'inesthétique (1998), Le Siècle (2005), Logiques des mondes (2006) en het Second manifeste pour la philosophie (2009). Naast zijn filosofische werk, schreef Badiou romans, toneelstukken en libretto's.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.