Logica van de verzameling

Boris Groys

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789490334109, 208 blz., January 2013
Formaat: 18.6 (h) x 11.9 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 274 gram.

Uitgever: Octavo Publicaties

serienaam/reeks: Tekst & context

vertaald door: Jan Sietsma

beschrijving

In het boek "Logica van de verzameling" stelt Boris Groys de vraag wat het voor een museum betekent om kunst te verzamelen. Elke verzameling is de uitkomst van bepaalde keuzes en verwijst daarmee tegelijkertijd naar hetgeen er geen deel van uitmaakt, naar hetgeen zich daarbuiten in 'het leven' of 'de werkelijkheid' bevindt. Die relatie keert terug in essays over avant-gardekunst, over de verhouding tussen het museum en moderne ideologieën, en over participatieve en installatiekunst.

Boris Groys is filosoof, essayist en kunstcriticus. Van zijn hand verschenen onder andere "Gesamtkunstwerk Stalin", "Über das Neue", "Art Power", "Einführung in die Anti-Philosophie" en "Going Public".


tekst & context
"Logica van de verzameling" verschijnt gelijktijdig met de essaybundel "Boris Groys in context".

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Boris Groys is filosoof, essayist en kunstcriticus. Hij heeft vele boeken gepubliceerd, waaronder Gesamtkunstwerk Stalin, Die Kunst des Fliehens (met Ilya Kabakov), Über das Neue, Unter Verdacht en Einführung in die Anti-Philosophie. Hij is Professor für Kunstwissenschaft, Philosophie und Medientheorie in Karlsruhe, en sinds 2005 Global Distinguished Professor aan de Faculty of Arts and Science van New York University.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.