TheParallelShow

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
TheParallelShow

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490322960, geïllustreerd, 74 blz., May 2017, Engels
Formaat: 20.3 (h) x 13.3 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 284 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

redactie: Frans van Lent

beschrijving

TheParallelShow is een initiatief van Frans van Lent en het Unnoticed Art Festival. TheParallelShow is een serie experimentele samenwerkingen tussen kunstenaars werkzaam op het gebied van de performance kunst. De 10 shows vonden onverwacht plaats in en rondom publieke tentoonstellingen in kunstinstellingen in Europa en de Verenigde Staten. TheParallelShows werden nooit aangekondigd, er werden geen uitnodigingen verstuurd en TheParallelShow liet nooit fysieke sporen achter.

De kern van het boek wordt gevormd door de index en de (geïllustreerde) teksten van 30 deelnemers in relatie tot 10 ParallelShows, die plaatsvonden tussen juli 2015 en januari 2017 in (o.a.) Tate Britain (Londen), Stasi Museum (Berlijn), het Apollo Heiligdom (Delfi) en de Met-Cloisters (NewYork).

Verder bevat het boek een correspondentie tussen Andrew McNiven en Lisa Skuret, en tussen Ieke Trinks en Frans van Lent en een korte tekst van Henk Overdevest over de ambigue relatie tussen de persoonlijke tekstuele verslagen en de oorspronkelijke ParallelShows.
Met tekstbijdragen van Frans van Lent, Henk Overdevest, Lisa Skuret, Ieke Trinks, Andrew McNiven. Vertaling en tekstcorrecties door Willem Jan Gasille.

Voor meer informatie: www.theparallelshow.com, www.unnoticedartfestival.com, www.theconceptbank.org, www.fransvanlent.nl. Deze publicatie werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Dordrecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.