Ik weet niet wat jij gaat zeggen

Erik Hagoort

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik weet niet wat jij gaat zeggen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789490322892, geïllustreerd, October 2017
Formaat: 21.1 (h) x 15.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

beschrijving

Dit boek geeft een beeld van wat er hardop werd gedacht tijdens enkele bijeenkomsten die Erik Hagoort initieerde. In essays bouwt hij voort op gedachten over nabijheid van onder anderen Ilse Bulhof, Emmanuel Levinas en Cornelis Verhoeven.

'Ik weet niet wat jij gaat zeggen' bevat ontwapenende gedachtegangen die aanzetten tot verder denken over facetten van ontmoeten: onbekommerdheid, gêne, verwondering en verantwoording.

Naast een praktijk waarin Erik Hagoort condities van ontmoeten in de kunst onderzoekt, doceert hij aan het Masterinstituut van de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in 's-Hertogenbosch en doceerde hij aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (2015-2017).

Eerder verscheen van hem bij het Fonds BKVB, het huidige Mondriaan Fonds, het essay 'Goede bedoelingen. Over het beoordelen van ontmoetingskunst' (2005) en publiceerde hij vele artikelen over hedendaagse kunst in De Volkskrant en Metropolis M. Recent heeft hij bijgedragen aan uitgaves van Valiz en Sternberg Press over sociale kunstpraktijken.

Dit boek en de daarin opgenomen bijeenkomsten maken deel uit van het doctoraatsonderzoek in de kunst Ontmoetingen hernemen van Erik Hagoort, aan de Universiteit Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, verenigd in ARIA. Uitgegeven door Jap Sam Books in samenwerking met Track Report, met ondersteuning van Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Bijzonder Onderzoek Fonds, Universiteit Antwerpen, Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Breda/'s-Hertogenbosch, Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.