De Nieuwe Delta

de Rijn-Maas-Schelde Delta in verandering

Bianca de Vlieger

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Nieuwe Delta

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490322731, geïllustreerd, November 2016
Formaat: 23.3 (h) x 21.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 814 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

redactie: Han Meyer; Joost Schrijnen

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De Deltawerken in de Nederlands-Vlaamse Delta van Rijn, Maas en Schelde behoren tot de iconische monumenten van ons land, mede door de beeldbepalende kracht van de dammen en dijken. Met name door de Oosterscheldekering, een wereldwonder, voortgekomen uit de wens om de Delta voorgoed veilig te maken na de watersnoodramp van 1953. Na de realisatie van de Deltawerken is een grote reeks nieuwe projecten voor waterveiligheid gerealiseerd, waarover niet veel bekend is. Bij de meeste van deze nieuwe generatie projecten, gerealiseerd tussen 1985 en heden, gaat het niet alleen om waterveiligheid-pur-sang.

Wat gebeurde er in de Delta van Rijn, Maas en Schelde na het gereed komen van de Deltawerken? Welke lijnen, nieuwe ontwikkelingen en constanten zijn te ontdekken in de generatie projecten die tussen het einde van het eerste Deltaprogramma en de start van het tweede Deltaprogramma (2015) zijn gerealiseerd? Dit zijn de kernvragen van het onderzoek dat Bianca de Vlieger uitvoerde op uitnodiging van de Technische Universiteit Delft en de HZ University of Applied Sciences, in samenwerking met Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en het Wereld Natuur Fonds.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

The new delta

paperback/ gebrocheerd: € 24.95
De Deltawerken in de Nederlands-Vlaamse Delta van Rijn, Maas en Schelde behoren tot de iconische monumenten van ons land, mede door de ...

Meer boekennieuws op Facebook.