The Extras

Bert Danckaert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
The Extras

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789490322687, 80 blz., September 2016, Engels
Formaat: 23.0 (h) x 17.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 204 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

vertaald door: Rosi Heinrich

beschrijving

Een fotograaf verzeilt op een filmset in Bollywood. Hij wil er in het kader van een doctoraatsonderzoek in de kunsten decors fotograferen. Als figurant (een zogenaamde 'extra') infiltreert hij op de set van Tezz, een romantische terroristenfilm. Maar niets verloopt zoals de fotograaf het zich voorgesteld had. Samen met een dertigtal andere extra's belandt hij in een allerminst fotogeniek decor. Tijdens de lange opnamedag komen gesprekken opgang over fotografie en samenleving, met het overbevolkte en straatarme Mumbai en zijn Bollywoodsurrealisme op de achtergrond.
The Extras gaat over twijfel en onmacht als motor van het artistieke proces. Het is ook een reflectie op het oeuvre van fotografen die werken op het snijpunt van fictie en realiteit in een geglobaliseerde wereld waarin het innemen van een heldere positie (of fotografisch standpunt) steeds moeilijker wordt.
Bert Danckaert is fotograaf en docent fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, waar hij sinds 2008 werkt aan een doctoraat in de kunsten. In 2014 behaalde hij zijn PhD aan de Universiteit van Tilburg, met de thesis The Extras en het fotoboek Simple Present (uitgegeven door Lannoo).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.