Sproken - Fairy Tales

Christie van der Haak

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sproken - Fairy Tales

gebonden: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490322601, geïllustreerd, 500 blz., December 2015, MUL
Formaat: 31.5 (h) x 24.5 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 2613 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

beschrijving

Dit boek documenteert 35 jaar werk van beeldend kunstenaar Christie van der Haak, aan wie dit jaar de Ouborgprijs 2015 wordt uitgereikt. Van der Haak is van huis uit schilder en ging later stoffen ontwerpen die als autonome kunstwerken kunnen functioneren maar ook als bekleding, wandbespanning, tafelkleden e.d. Zij opereert in het spanningsveld tussen kunst en design maar die categorieën zijn voor haar op zich van weinig betekenis.
"Alles heeft structuur", zegt ze, en ook: "Alles heeft een ziel." In de laatste jaren houdt ze zich bezig met het transformeren van ruimtes zoals museumzalen, die ze een nieuwe betekenis verleent met haar typerende vocabulaire van exuberante, oogverblindende kleuren en complexe, steeds veranderende patronen op een groot aantal twee- en driedimensionale objecten.
Haar werk is als een sprookje: aantrekkelijk, verleidelijk, beeldschoon zelfs, maar nooit zonder dieper verborgen betekenislagen, waarbij ze put uit de (kunst)geschiedenis, de mythologie, wat er zoal omgaat in de maatschappij en meer in het algemeen alles wat ze in haar leven tegenkomt.

'Christie van der Haak. Sproken | Fairy Tales' verschijnt onder redactie van Jane Huldman en Philip Peters, ontwerp en beeldredactie: Studio Renate Boere met tekstbijdragen van Christie van der Haak, Eline van der Haak, Philip Peters, Anke Roder, Arno van Roosmalen, Nicole Roepers en Wilma Sütö. Het boek is uitgegeven door Jap Sam Books & Stroom Den Haag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.