Marcel Pinas

artist, more than an artist

Rob Perrée; Alex van Stipriaan; Christopher Cozier

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Marcel Pinas

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490322304, geïllustreerd, 144 blz., July 2011
Formaat: 28.8 (h) x 23.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 902 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

redactie: Marcel Pinas; Vincent Vlasblom

vertaald door: Jane Hall; Chandra Binnendijk

illustrator: H. Hermelijn; Milton Kamp; Lisse Harvey; William Tsang; Roy Tjin; Jan Zweerts

beschrijving

Beeldend kunstenaar Marcel Pinas (Suriname, 1971) geeft in zijn werk de bedreigde cultuur van zijn geboortestreek Marowijne een tweede leven. Hij doet dat via tekeningen, schilderijen, sculpturen en (buiten)installaties, maar ook door in Moengo en omgeving faciliteiten te creëren waardoor jongeren daar de kans krijgen zichzelf creatief te ontwikkelen. Deze brede invulling van het kunstenaarschap maakt hem tot meer dan een kunstenaar.

Marcel Pinas. Artist, more than an artist is een bijzondere monografie. Het boek toont de veelzijdigheid van deze talentvolle kunstenaar. Pinas werd onlangs gehonoreerd als Young Global Leader 2010, een honorering voor opmerkelijke jonge leiders door het World Economic Forum in Geneve.
Over de auteurs

Rob Perée is kunsthistoricus, schrijver en tentoonstellingsmaker, en redacteur van Kunstbeeld.

Alex van Stipriaan is hoogleraar Caraïbische Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en conservator Latijns Amerika en het Caraïbisch Gebied bij het Tropenmuseum Amsterdam.

Christopher Cozier is kunstenaar, schrijver en curator in Trinidad. Hij maakt deel uit van het redactieteam van Small Axe. A Caribbean Journal of Criticism. Hij is mede-oprichter van Alice Yard (Port of Spain), een ruimte voor creatieve experimenten, samenwerking en improvisatie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.