Unfixed

photography and postcolonial perspectives in contemporary art

Sara Blokland; Asmara Pelupessy

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Unfixed

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490322298, geïllustreerd, 208 blz., September 2011, Engels
Formaat: 29.7 (h) x 21.2 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 793 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

beschrijving

UNFIXED, geïnitieerd en geredigeerd door Sara Blokland en Asmara Pelupessy, onderzoekt vanuit een postkoloniaal perspectief de fotografie langs de uiteenlopende posities en kritische standpunten van een internationale groep schrijvers, kunstenaars en wetenschappers, afkomstig uit het veld van de hedendaagse kunst, fotografie en culturele studies.

Het is de aantrekkingskracht van fotografie als medium, haar historische relatie met de productie en fixatie van identiteit en de actuele discussies over erfgoed, migratie, globalisatie, nationale identiteit en cultuur die UNFIXED geïnspireerd hebben.

Dit boek is een op zichzelf staand en afsluitend platform van het project UNFIXED dat eerder een expositie, artist-in-residence-programma, een workshop en een symposium behelsde. Het boek verdiept en verbreedt het project met nieuwe inzichten en visies . Verwoord en verbeeld vanuit diverse disciplines en uitgebreid met beeld en teksten van een nieuwe selectie van kunstenaars en theoretici, onderzoekt het boek Unfixed de fotografische perspectieven vanuit onderwerpen zoals geheugen, visuele autonomie, zelfpresentatie, reclame, archieven, lokale gewoontes, landschap en culturele protocollen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.