Images of Farming

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Images of Farming

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490322243, geïllustreerd, 205 blz., May 2011, Engels
Formaat: 22.0 (h) x 15.6 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

redactie: Wapke Feenstra; Antje Schiffers

vertaald door: Kathleen van Overzee-McMillan

beschrijving

Er zijn weinig onderwerpen die zoveel vooronderstellingen opleveren als de boerderij. Het reflecteren op beelden van de boerderij ligt op het snijvlak van cultuur, mythe vorming, erfgoed en beeldende kunst. Dit boek vraagt aandacht voor de beeldvorming rondom het boerenland met twintig (beeld)essays van kunsthistorici, cultuurwetenschappers, kunstenaars, landschapsarchitecten en anderen.
De productie en de beeldvorming van zowel kunst als boer worden belicht. De beeldbeschrijvingen zijn vanuit een multidisciplinair, ruraal en soms historisch kader geschreven. Het beeldmateriaal en de artikelen tonen Images of Farming uit Duitsland, Nederland, Spanje, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

myvillages.org is een kunstenaarsplatform dat zicht richt op het platteland als plaats van en voor culturele productie. De editors Antje Schiffers (DE) en Wapke Feenstra (NL) zijn met Kathrin Bohm (UK/DE) de oprichters van myvillages.org

Met bijdragen van: Iris Andraschek, Doris Berger, Susanne Cockrell, Marloes Eskens, Fernando Garcia Dory, Pietsie Feenstra, Wapke Feenstra, Amy Franceschini, Alexandra Gaba-van Dongen, Simone Helmle, Hansjörg Küster, Hubert Lobnig, Jack Luiten, Robert-JanMuller, Claudia Neu, Roger Owen, Ted Purves, Paul Roncken,Maarten Rooijakkers, Antje Schiffers, Adam Sutherland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.