SOURCE 05 Designing Global Choices

design Academy Eindhoven / IM Masters

L. Schouwenberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
SOURCE 05 Designing Global Choices

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789490322199, geïllustreerd, 88 blz., October 2010, Engels
Formaat: 23.1 (h) x 16.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 232 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

beschrijving

Globalisering heeft grote voordelen gebracht, maar tevens ook nadelen. De wereldwijde handel in consumentengoederen heeft geresulteerd in uniformiteit van het aanbod, bedreigt het voortbestaan van de lokale tradities en globalisering heeft het milieu zeker niet gespaard. De roep om een herwaardering van oude technieken en historisch gegroeide conventies kan rondom ons steeds meer gehoord worden. Dit neemt soms de vorm van nostalgische vervoering over de nationale identiteit en veronderstelde tradities. Soms worden de oorspronkelijke ambachten en tradities onderzocht vanuit een hedendaags perspectief. Ontwerpers kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontdekking van nieuwe mogelijkheden, zoals wij zien uit een groeiend aantal design projecten, waaronder die van de studenten van de IM-masteropleiding aan de Design Academy in Eindhoven.

De studentenpopulatie vertegenwoordigt een kleurrijke waaier van nationaliteiten, een meerwaarde waar optimaal gebruik van gemaakt kon worden tijdens de twee trimesters eind 2008 en begin 2009. De studenten van de IM-masteropleiding onderzochten traditionele technieken uit hun eigen land van herkomst en formuleerden ontwerpvoorstellen die deze technieken en tradities een plaats zouden kunnen geven in onze huidige tijd.
Deze vijfde editie van Source bevat essays en een interview over het thema van het ontwerpen van Global Choices, geschreven door experts in het veld, docenten en studenten, evenals voorbeelden van de studenten 'onderzoek en ontwerpvoorstellen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.