How to Tell a Story of My Father

Keiko Sato

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
How to Tell a Story of My Father

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490322038, geïllustreerd, 121 blz., November 2009, Engels
Formaat: 21.0 (h) x 17.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

beschrijving

Op 11 september 2001 was Keiko Sato in New York toen Amerika getroffen werd door een van de meest schokkendse terroristische aanslagen. De zelfmoordcommando's die met hun vliegtuigen de Twin Towers binnenvlogen, en uiteindelijk deze iconen van de Westerse wereld volledig ten onder lieten gaan, herinnerden Sato aan haar eigen vader, die als Japanse kamikaze piloot de Tweede Wereldoorlog overleefde.

How to tell a story of my father is een bijzonder document met teksten, interviews en kunstbijdragen van Keiko Sato. Het project probeert de sporen bloot te leggen van de invloed die een oorlog heeft op een samenleving, een invidivu, de herinnering, en op volgende generaties.

Keiko Sato is beeldend kunstenaar. Ze werd in 1957 geboren in Iwaki-stad in Japan. Van 1979 tot 1989 was zij in het Fukushima Universiteits Ziekenhuis werkzaam als vroedvrouw. In 1989 gooide Sato het roer om, en ging beeldende kunst studeren aan het Londense Goldsmiths College, waarna zij haar studie vervolgde met een opleiding beeldende kunsten aan de Jan Van Eyck Academie in Maastricht, waar zij in 1995 afstudeerde. Sato woont en werkt momenteel in Nijmegen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.