Successfull business models for 3D printing

seizing opportunities with a game changing technology

Onno Ponfoort; Amir Sabirovic; Wieke Ambrosius

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Successfull business models for 3D printing

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490314217, geïllustreerd, 96 blz., June 2014, Engels UITVERKOCHT!

Uitgever: Berenschot Groep B.V.

redactie: Linda van den Hurk; Laurens Barten; Erik Teunissen

beschrijving

Successful Business Models for 3D Printing beschrijft de vele voordelen van 3D printen (of additive manufacturing). Een snellere marktintroductie van nieuwe producten mogelijk, omdat prototyping in korte tijd en goedkoop kan worden uitgevoerd. Daarnaast zijn minder grondstoffen nodig, omdat de producten laag voor laag worden opgebouwd met precies de juiste hoeveelheid materiaal. Producten dichter bij de eindgebruiker vervaardigen resulteert bovendien in duurzame productie met minimale transportbewegingen. Tot slot zorgt 3D printen voor betere prestaties, omdat producten tegen relatief geringe kosten kunnen worden gepersonaliseerd.
Inmiddels wordt 3D printen volop toegepast in sectoren als de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie, de medische en de tandheelkundige wereld, ook voor eindproducten. En ook in de consumentenmarkt krijgen 3D geprinte artikelen steeds meer toepassingen. Nog niet alle mogelijkheden zijn vandaag te realiseren, maar een aantal ondernemingen laat zien dat er al heel veel kan en gebeurt. Er wordt veel geïnvesteerd in onderzoek op het gebied van technologie- en materiaalontwikkeling.
Kennisontwikkeling omtrent nieuwe business- en verdienmodellen voor 3D printen is tot nu toe een ondergeschoven kindje. Successful Business Models for 3D Printing vult deze lacune. Denk aan minder distributie- en voorraadkosten, klantgedreven productontwerp en een ontwikkeling richting de circulaire economie. Het boek toont de bedrijfseconomische impact van 3D printen aan de hand van uitgebreide praktijkvoorbeelden en de langjarige ervaring van Berenschot. En met de Berenschot Business Model Cube® biedt het ondernemers een praktisch handvat om de mogelijkheden van 3D printen met succes te benutten. Daarmee is Successful Business Models for 3D Printing een onmisbare bron van informatie voor hen die willen starten met 3D printen en voor hen die al ervaring hebben, maar meer focus willen aanbrengen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.