Zo doen we dat hier!

bestuurders over het stimuleren van integriteit

Niels-Ingvar Boer; Albert Jan Stam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zo doen we dat hier!

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490314187, geïllustreerd, 206 blz., October 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Berenschot

redactie: Wilma Schreiber

illustrator: Hester van Dapperen

beschrijving

Zo doen we dat hier

Mensen willen meestal graag het goede doen. Toch komen in organisaties waarden, normen en gedrag niet altijd overeen. Of botsen de waarden van het management met die van de medewerkers of de samenleving. Integriteitskwesties zijn daarom aan de orde van de dag binnen zowel de publieke als de private sector. Deze affaires kunnen doorgaans niet worden afgedaan als incidenten, maar hebben dieper liggende oorzaken. Daarbij gaat het zowel om de integriteit van bestuurders als om het besturen van integriteit binnen organisaties.

Twaalf ervaren bestuurders reflecteren op hoe zij binnen de sectoren onderwijs, zorg, openbaar bestuur, corporaties en financiële dienstverlening invulling geven aan integriteit in de praktijk. Uit deze persoonlijke verhalen halen de auteurs zeven krachten die onmisbaar blijken om integer gedrag binnen organisaties te stimuleren. Ook benoemen de bestuurders valkuilen die zij in de dagelijkse praktijk moeten zien te vermijden.

Daarmee biedt dit boek inzicht in het morele krachtenveld waarbinnen bestuurders opereren. Kennis hiervan is niet alleen relevant voor bestuurders zelf, maar ook voor toezichthouders, integriteitsmanagers, medewerkers en iedereen die wil bijdragen aan integere organisaties.

De auteurs, dr. Niels-Ingvar Boer en dr. Albert Jan Stam, zijn specialisten op het gebied van leiderschap, ethiek, zingeving en verandervermogen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.