De avonturen van Elfie en Karabauter in de levende natuur

Met de haakpatronen van de popjes

Sofie Beerthuyzen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De avonturen van Elfie en Karabauter in de levende natuur

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490298142, geïllustreerd, 160 blz., June 2021
Formaat: 22.9 (h) x 17.8 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 552 gram.

Uitgever: Genoeg, Uitgeverij

illustrator: Roos van der Sanden; Heleen van der Sanden

trefwoorden: haakpatronen natuur sprookje

beschrijving

‘De avonturen van Elfie en Karabauter in de levende natuur’ is het eerste boek van Sofie (2012). Ze tekende de popjes, zodat oma Heleen ze kon haken.
Een jaar lang beleefde Sofie spannende avonturen met Elfie en haar vrienden. Ze gingen mee naar het bos, op vakantie, ze stookten vuurtjes en vierden Kerst. Mama Roos maakte er foto’s van.
Sofie schreef en tekende schriftjes vol met de avonturen van Elfie en haar vrienden. Want... er moest een boek van Elfie komen!
En toen... kwam het sprookje uit: een écht boek, compleet met de haakpatronen van de popjes.
En inmiddels groeit er ook een echt Elfiebos, want voor elk gedrukt boek is er een boom geplant.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sofie Beerthuyzen werd geboren in 2012. In de zomer van 2019 bedacht ze Elfie. Zij maakte een tekening van haar en vroeg aan Heleen: ‘Oma, kun je deze voor mij maken? Haar vleugels moeten aan en uit kunnen.’ ‘Ja hoor, dat kan!’ zei Heleen. ‘Moet ze ook een jurkje aan?’ ‘Natuurlijk!’ En zo kwam Elfie in het leven... En daarna kwam Karabauter... en Bebyfie. En Besje. En nog een heleboel andere vrienden.
Een jaar lang haakte haar oma er lustig op los en beleefde Sofie spannende avonturen met Elfie en haar vrienden. Ze gingen mee naar het bos en op vakantie, ze stookten vuurtjes en vierden kerst. En altijd was daar mama Roos met haar camera, om van alle avonturen foto’s te maken.
In de zomer van 2020 werd Sofie 8 jaar. Ze schreef en tekende schriftjes vol en typte de avonturen van Elfie in de computer. Want... er moest een boek van Elfie komen! Sofie wist al precies hoe het boek er uit ging zien, met 28 hoofdstukken en een stevige kaft. Elk hoofdstuk niet te lang, ‘Dan kunnen de mama’s en papa’s de verhaaltjes voorlezen voor het slapen gaan.’ En alle seizoenen komen er in voor.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.