Crisis. Wat te doen?

Van rood naar groen

Marieke Henselmans; Erica Verdegaal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Crisis. Wat te doen?

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490298128, geïllustreerd, 192 blz., June 2020
Formaat: 21.1 (h) x 15.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 303 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

illustrator: Gijs Henselmans

beschrijving

Niemand heeft ervaring met een pandemie. En elke crisis
valt rauw op ons dak. Kom ik straks nog rond? Hou ik mijn baan?
Wat gaan de aandelen en huizenprijzen doen? Relax.

Dit hulp- en werkboek sleept je de crisis door met visie, creativiteit, nieuwe inzichten, praktische oefeningen en humor. Eerst gaat de thermometer in je geldzaken en krijg je code rood, geel of groen – met gouden tips voor wat je moet doen. Ook ga je een geldcrisis oefenen. Dan ben je voorbereid. Vele inspirerende ervaringsverhalen zorgen dat je deze crisis ook emotioneel overleeft. En de volgende. Of je nu een zzp’er, vaste of flexwerker, babyboomer, klein- of grootverdiener bent.

Erica Verdegaal is econoom, Marieke Henselmans is besparingsdeskundige.
Beiden schrijven sinds de jaren negentig over geldzaken voor tal van bekende tijdschriften en kranten, zoals het Financieele Dagblad, NRC en het AD.
Bij elkaar publiceerden ze tientallen boeken die steevast positief worden ontvangen en geprezen om hun helderheid en humor.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Erica Verdegaal

Drs. ing. Erica Verdegaal is econoom en publicist. Ze studeerde onder meer economie en filosofie in Amsterdam. Na diverse banen in het bedrijfsleven koos ze in 1995 voor de journalistiek. Sindsdien schrijft en spreekt ze over alles wat de mens doet met geld en wat geld doet met de mens. Ze is columnist voor het Financieele Dagblad. Verder werkt(e) ze mee aan onder meer NRC, radartv.nl, Zin Magazine, Opzij, Margriet, BNR Nieuwsradio, het consumentenprogramma Radar, WNL Op Zondag, NPO Radio 1 en 2 en Pauw & Witteman. Met het televisieprogramma NTR Academie maakte ze in 2014 de uitzending Geld maakt wel gelukkig. Verdegaal schreef een flinke reeks boeken. Naast deze uitgave maakte ze met Marieke Henselmans de Crisiskalender 2021, die je elke dag een zetje geeft op weg naar totale crisis-immuniteit. Verdegaal geeft lezingen en workshops op verzoek.

Je bent welkom op www.ericaverdegaal.nl voor het bestellen van Erica’s boeken, het lezen van haar columns en een gratis nieuwsbrief.
Marieke Henselmans

Marieke Henselmans debuteerde in 1999 met Consuminderen met kinderen en heeft flink wat boeken en kalenders over besparen, aflossen en opvoeden op haar naam staan. Zij schreef voor Genoeg Magazine, de Volkskrant, het AD, Opzij, Plus Magazine, Zin Magazine, het Financieele Dagblad en schreef voor het Nibud enkele boeken, waaronder één samen met Erica Verdegaal. Ze werkte als besparingsdeskundige mee aan het succesvolle RTL4-programma Geen cent te makken met Peter van der Vorst. Zij twittert regelmatig via @Mariekebespaart. In 2017 verscheen Laat je niet kisten door de commercie, een boek met een werkboek over het betaalbaar houden van een mooie uitvaart (nu 4e druk). Het legde de basis voor de onafhankelijke site meegeven.nl. In 2019 verscheen Wegwijzer voor nabestaanden. Ze geeft op verzoek lezingen en workshops. Contact via www.bespaarboeken.nl, Twitter of LinkedIn. Je krijgt altijd snel antwoord.
toelichtingElke crisis valt rauw op ons dak. Kom ik straks nog rond? Hou ik mijn baan? Wat gaan de aandelen en huizenprijzen doen? Relax.
Dit hulp- en werkboek sleept je de crisis door met visie, creativiteit, nieuwe inzichten, praktische oefeningen en humor.
recensie citaatAuteurs Marieke Henselmans en Erica Verdegaal helpen je de crisis te bezweren.
Aanpakken dus, die geldzaken. Die worden volgens Henselmans ook leuker als je je erin verdiept en daardoor inzicht krijgt: 'Meten is weten.'
Grip hebben op geld is volgens Erica Verdegaal uiteindelijk ook belangrijk voor gezondheid, geluk en rust. 'Geld is net als zuurstof: je kunt niet zonder. Daarom moet iedereen ermee aan de slag gaan.'
Crisis! Wat te doen? Van rood naar groen, Uitgeverij Genoeg, €19,95.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.