Expeditie Dalton

Sanne en Maurice op onderzoek

René Berends

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Expeditie Dalton

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789490239084, geïllustreerd, 92 blz., November 2018
Formaat: 29.7 (h) x 22.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 461 gram.

Uitgever: Saxion Progressive Education University Press

illustrator: Alicia Zwart-van Vulpen

fotografie: Theo de Kreek; Laurens de Groot; odbs 't Schöppert; Historisch daltonarchief

beschrijving

Dit boek gaat over daltononderwijs. Als je daarover van alles wil weten, dan is dit boek precies iets voor jou!

Het is ook slim om dit boek te lezen als je zelf nieuw bent op een daltonschool en je precies wilt weten wat je daar te wachten staat.
En lijkt het je wat om op jouw daltonschool in de leerlingenraad te gaan zitten? Dan moet je dit boek echt lezen!

Het boek is ook handig als je nieuwe kinderen met hun ouders, of andere gasten op school gaat rondleiden. Dan moet je natuurlijk wel wat over daltononderwijs weten.

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om dit boek te lezen. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar ons. Wij zijn de hoofdpersonen in dit boek: Sanne en Maurice. Wij gaan in dit boek zelf op onderzoek uit. We ontdekken bijvoorbeeld waar daltononderwijs vandaan komt, wie het bedacht heeft, waarom het zo heet, wat precies de bedoeling is en hoe daltononderwijs eruit ziet.

Bij dit boek hoort een website. Daar geven we je tips om op je eigen school zelf op onderzoek uit te gaan naar dalton. Er zijn ook tips om op een daltonschool lekker handig te werken en te leren. Als je met die tips aan het werk gaat, stellen we je voor om die te verzamelen in het eigen, echt handige daltonontdekschrift van de klas of van jezelf. Kijk maar eens op: www.expeditiedalton.nl.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)René is docent, begeleider, ontwikkelaar en onderzoeker bij Saxion in Deventer. Als onderzoeker is hij bezig met taal- en traditioneel vernieuwingsonderwijs.

René schrijft veel voor kinderen en is actief in verschillende historische werkgroepen.
toelichtingSanne is nieuw in groep 7 van een daltonschool. Daarom vraagt juf Evelien Maurice of hij haar een beetje wil helpen en haar wegwijs wil maken op school en bij het werken in de klas. Natuurlijk wil Maurice dat wel, maar als Sanne allerlei vragen begint te stellen, ontdekt Maurice al snel dat hij ook niet alles weet van daltononderwijs. Daarom besluiten de kinderen om samen op onderzoek uit te gaan.

In Expeditie Dalton lees je over wat ze ontdekken tijdens hun onderzoek: wie het daltononderwijs bedacht heeft, waar het vandaan komt, wat het belangrijkste is en nog veel meer. De kinderen maken een mooie onderzoeksposter met alles samengevat van wat ze tijdens hun onderzoek ontdekken.

Expeditie Dalton is het eerste boek over daltononderwijs voor kinderen. Handig om te lezen? Ja zeker! Bijvoorbeeld als je in de leerlingenraad van een daltonschool gaat zitten, omdat je op een daltonschool rondleider wordt, of misschien wel omdat je zelf ook nieuw bent op een daltonschool. En natuurlijk kun je ook benieuwd zijn naar wat Sanne en Maurice zoal ontdekken.
Bij het boek hoort een website: www.expeditiedalton.nl. Daar kun je allerlei ideetjes vinden om zelf ook op onderzoek uit te gaan op je eigen daltonschool en om te leren hoe je op een daltonschool handig kunt werken en leren. Verzamel de ideeën en tips in je eigen daltonontdekschrift.
recensie citaatSanne is nieuw op de Daltonschool waar Maurice al langer leerling is. Om uit te leggen wat Daltononderwijs inhoudt en hoe het ontstaan is, besluiten zij samen een onderzoek te starten.

Bij het aantrekkelijk, speels en vrolijk uitgevoerde boek (A4-formaat) hoort ook de website www.expeditiedalton.nl. Daar kan o.a. een onderzoekschrift worden gedownload om zelf op je school aan de slag te gaan.

Vrijwel het enige (ook met zorg uitgegeven) jeugdboek over het daltononderwijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.