Volgens Barton deel 2

Lesgeven in wiskunde aan de hand van wetenschap, experts, en 12 jaar aan mislukkingen

Craig Barton

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Volgens Barton deel 2

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490120344, November 2019
Formaat: 22.4 (h) x 15.4 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 615 gram.

Uitgever: Phronese, Uitgeverij

vertaald door: René Kneyber

beschrijving

In deel 1 van Volgens Barton stond wiskundeleraar Craig Barton uitgebreid stil bij het uitleggen van wiskunde. In dit nieuwe deel bespreekt hij oefenopdrachten, wederom aan de hand van wetenschappelijk onderzoek.Hoe kun je door middel van het ontwerp van vragen, de volgorde van aanbieden en het nabespreken van opdrachten het begrip van leerlingen verhogen? En vooral ook: hoe kun je er als leraar voor zorgen dat de onderwerpen die je behandelt ook daadwerkelijk onthouden worden?

Barton pakt de wetenschap er ook bij om te begrijpen hoe leerlingen zelfstandiger kunnen worden en opdrachten die meer inzicht vereisen beter kunnen gaan maken. Ook staat Craig Barton in dit deel uitgebreid stil bij het formatief evalueren in de wiskundeles aan de hand van diagnostische vragen. Hoe verweef je dit in je lessen? Naar welke informatie ben je eigenlijk op zoek? En hoe organiseer je dit zo dat leerlingen er het meeste van opsteken en jij niet uren bezig bent met nakijken?

Verplichte kost dus voor iedereen die zijn of haar wiskundeonderwijs
wil verbeteren, ongeacht zijn of haar favoriete getal.

Craig Barton is wiskundeleraar sinds 2004. Hij is de ontwikkelaar van twee populaire wiskundewebsites: www.mrbartonmaths.com en www.diagnosticquestions.com, en onderhoudt een goed beluisterde podcast waarin hij met tal van leraren en andere experts spreekt over wiskundedidactiek.

“Een buitengewoon en belangrijk boek” – Dylan Wiliam

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.