Toetsrevolutie

Naar een feedbackcultuur in het voortgezet onderwijs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Toetsrevolutie

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490120207, geïllustreerd, November 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Phronese, Uitgeverij

redactie: Dominique Sluijsmans; René Kneyber

fotografie: Kim Krijnen

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Steeds meer scholen zetten toetsen niet meer alleen in om het leren van leerlingen te beoordelen, maar vooral om het leren van deze leerlingen een impuls te geven: zij zetten toetsen formatief in. Formatief toetsen kan de aansluiting tussen leren, instructie en beoordelen versterken, maar biedt leerlingen ook de kans meer eigenaarschap te voelen over hun leren en over de wijze waarop zij worden beoordeeld.
In dit boek komen leraren aan het woord die vanuit visie en enthousiasme op individuele basis zijn gestart met vormen van formatief toetsen. Deze leraren zijn werkzaam in diverse onderwijssectoren en verzorgen onderwijs in vakken als lichamelijke opvoeding, filosofie, een taal, biologie of natuurkunde. In hun portretten spreken zij openhartig over de successen en mislukkingen tijdens het implementeren van formatief toetsen.
Ook staat er in dit boek een aantal verdiepende artikelen over de praktijk van formatief toetsen. Deze gaan in op onderwerpen als feedback, leerlingmotivatie en zelfsturing.
Het slothoofdstuk richt zich op de schoolbrede implementatie van formatief toetsen met als vraag: hoe te komen van een toetscultuur naar een feedbackcultuur? Dominique Sluijsmans en René Kneyber reiken leraren en schoolleiders handvatten en overwegingen waarmee zij in de eigen school deze toetsrevolutie kunnen bewerkstelligen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Toetsrevolutie

paperback/ gebrocheerd: € 18.00
'Een kwalitatief hoogstaande samenleving heeft mensen nodig die kennen, kunnen en voelen; daar ligt voor ons als onderwijsmakers dus een ...

Meer boekennieuws op Facebook.