Hoi boer, dag beesten!

het boerenkijkboek

Marianne van Oeveren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoi boer, dag beesten!

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490085285, geïllustreerd, 92 blz., March 2013
Formaat: 30.5 (h) x 21.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 730 gram.

Uitgever: Het Boekenschap

illustrator: Aureen Harthoorn

beschrijving

Koekjes, kaas, toetjes, hamburgers en patat kennen we allemaal, maar waar komt ons eten eigenlijk vandaan? En wat hebben boerderijdieren daarmee te maken?

Er gaat een hele wereld schuil achter ons dagelijks eten. En de boer en zijn beesten spelen daarbij een hoofdrol. Maak kennis met het echte verhaal achter je eten in dit bijzondere boerenkijkboek.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe herkomst van ons dagelijks eten is vaak niet meer te herkennen in de producten uit de supermarkt, zoals worst en kaas, brood en chips. Waar komt al dat voedsel eigenlijk vandaan? In dit grote, stevige kijkboek wordt het verhaal verteld van de achtergronden van ons voedsel. Vele facetten van het boerenbedrijf komen aan bod: van legbatterij tot biologische teelt, van intensieve veehouderij tot koeienrusthuis, van melkrobot tot knuffelkoe. Er is aandacht voor akkerbouw en de verzorging van koeien, varkens, kippen, geiten enz. Wat eten deze dieren, hoe krijgen zij hun jongen en welke producten geven zij ons? Ook de kinder- en zorgboerderijen komen aan bod, evenals museum- en informatieboerderijen, dierenwelzijn, regelgeving en de natuur rond de boerderij. De korte teksten in korte zinnen zijn begrijpelijk. Kernwoorden zijn vetgedrukt en er zijn verschillende lettertypes gebruikt. De auteur geeft een breed beeld van het leven op een boerderij. Het boek staat vol aantrekkelijke kleurenfoto's, een enkele zwart-witfoto van vroeger en grappige, ingekleurde pentekeningen die in wisselend gekleurde achtergronden, kaders en randen zijn geplaatst. Met inhoudsopgave, websites maar geen register helaas. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.