Atlantikwall

Hennie Vaessen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Atlantikwall

gebonden: € 19.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490000110, geïllustreerd, 80 blz., May 2018
Formaat: 27.3 (h) x 25.2 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 671 gram.

Uitgever: PelikaanPers

redactie: Tine Bouwhuis; Jeroen Rijpsma

beschrijving

Met een lengte van 6.200 kilometer is de Atlantikwall het grootste bouwwerk van de 20ste eeuw. De zichtbaar gebleven overblijfselen vertellen een fascinerende geschiedenis. Wie waren de mensen achter dit megalomane project? Waarom begonnen ze eraan en hoe verging het hen ná de oorlog?

In dit boeiende stripverhaal maak je kennis met Hans en Willy, twee fanatieke Duitse soldaten die vanaf 1942 in Zuid-Holland de westkust van het Derde Rijk bewaken. Naarmate de oorlog vordert komen er steeds meer haarscheurtjes in de overtuigingen van Hans en Willy. Uiteindelijk willen ze alleen nog maar naar huis. Hun verandering loopt gelijk op met de langzame maar onvermijdelijke neergang van het gehate Derde Rijk.

Voor de kustbewoners heeft de bouw van de Atlantikwall dramatische gevolgen. De duinen, het strand en de boulevards worden verboden gebied. Duizenden huizen worden gesloopt en de bewoners moeten elders een heenkomen zoeken. Zij die mogen blijven, krijgen een oproep voor de "Arbeitseinsatz". Ze werken mee aan het stukmaken hun eigen land.

Striptekenaar Hennie Vaessen maakt stripverhalen over spannende geschiedenis. Met de trilogie over de "Slag om Arnhem" zette hij een nieuwe standaard neer voor dit genre beeldverhalen. "De strijd om de Grebbeberg" werd jubelend onthaald en de "Keizer die zijn Land Ontvluchtte" vertelt op onnavolgbare wijze de opkomst en ondergang van Keizer Wilhelm II.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.