Strijd om de Grebbeberg

Hennie Vaessen

 
 

gebonden: € 16.00

ISBN: 9789490000059, geïllustreerd, 52 blz., March 2015
Formaat: 31.9 (h) x 23.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 561 gram.

Uitgever: PelikaanPers

beschrijving

Strijd om de Grebbeberg

Augustus 1939. Nederland is in crisis. Vanwege een dreigende Duitse invasie worden 280.000 man onder de wapenen geroepen om Nederland te verdedigen. De dienstplichtige soldaten Gerard Roodhart (de Rooie), Johannes Eibergen (Hannes) en Jozef Schoenmaker (Bolle) arriveren op het station in Rhenen. Ze worden gelegerd in de Gelderse vallei, bij de familie Akkerman, in een piepklein huisje. De mannen leggen zelf, in de bloedhete nazomer van 1939, hun verdedigingswerken aan en in de daaropvolgende strenge winter van 1940 moeten ze ijshakken om de inundaties open te houden.
Dan is het zover: 10 mei 1940. Nazi- Duitsland valt aan. De soldaten, waaronder de Rooie, Hannes en Bolle, trekken naar hun stellingen. De bevolking, waaronder de familie Akkerman, wordt geëvacueerd naar het Westen, aan boord van een kleine vloot kolenschepen. De volgende dag breekt een verbeten strijd uit op de Grebbeberg, waarbij de oppermachtige vijand de Nederlandse linies één voor één oprolt.

Alles eindigt met het bombardement van Rotterdam, dat de familie Akkerman van dichtbij kan bijwonen. Van onze drie soldaten overleeft er maar één de meidagen...

Dit boek verschijnt in twee versies. Cover en taalgebruik zijn verschillend. Dit boek is gemaakt met steun van Stichting 75 jaar Slag om de Grebbeberg en Gebiedscoöperatie O-gen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hennie Vaessen is een stripmaker die al vanaf zijn vroegste jeugd bezig is met tekenen. Na de kunstacademie Maastricht werkt hij als zelfstandig tekenaar en maakt illustraties, cartoons en strips. Vanaf 2000 produceert hij een succesvolle reeks kinderboeken o.a. voor Het Nibud, Heerlijk en Heerlijk en het Visgilde. Vijf jaar geleden besluit hij om een stripboekentrilogie te maken over de Slag om Arnhem. De serie is met groot enthousiasme onthaald door zowel striplezers als geschiedenisliefhebbers. Op dezelfde voet gaat hij verder met een stripboek over de Strijd om de Grebbeberg.
Nu, anderhalf jaar later, is dat boek is klaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.