Bruxelles

Histoire d’une ville Brabançonne

Paul De Ridder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bruxelles

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464360264, geïllustreerd, June 2021, FRE
Formaat: 23.8 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 258 gram.

Uitgever: Vereniging voor Brusselse Geschiedenis

vertaald door: Emile Kesteman

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Bruxelles, qui était autrefois un petit établissement de peuplement dans la vallée marécageuse de la Senne, s'est peu à peu muée en capitale des Pays-Bas, de l'Etat belge et de l'Europe. En une synthèse des plus vivantes l'historien bruxellois, Paul De Ridder, docteur en histoire médiévale, esquisse les grandes lignes de cette évolution. Il ne s'intéresse pas seulement à l'évolution politique, mais aussi aux domaines socio-économique, culturel et artistique. Avec cet ouvrage, l'auteur est le premier à livrer pour la première fois un aperçu historique de Bruxelles rédigé à l'origine en néerlandais.

Hoe heeft Brussel, destijds een kleine nederzetting in de moerassige Zennevallei, zich stilaan ontwikkeld tot hoofdstad van de Nederlanden, van de staat België en van Europa? In een vlot geschreven synthese schetst de Brusselse historicus, Dr. Paul De Ridder de krachtlijnen van deze ontwikkeling en dit in het ruimer kader van de geschiedenis der Nederlanden. Dit werk is het eerste origineel in het Nederlands geschreven overzicht van de geschiedenis van Brussel.

Over de auteur

Paul De Ridder (° Ukkel, 1948) promoveerde anno 1977 aan de Gentse Rijksuniversiteit tot Doctor in de Middeleeuwse Geschiedenis. Zijn proefschrift was gewijd aan Jan I (1267-1294) en Jan II (1294-1312), hertogen van Brabant. Tussen 1979-1988 inventariseerde Dr. De Ridder het omvangrijke archief van de Brusselse kapittelkerk van Sint-Michiel en Sint-Goedele. (1047-1797) Bovendien verrichtte hij fundamenteel onderzoek naar het taalgebruik te Brussel vóór 1794.

Omwille van zijn jarenlange inzet voor het Brusselse cultuurhistorische patrimonium werd Paul De Ridder in 1997 onderscheiden met de “ANV-Visser-Neerlandiaprijs voor Persoonlijke Verdiensten.” Deze prijs, ingesteld door de Joodse en vrijzinnige Nederlander Herman Lodewijk Visser (+ 1943), beloont personen die zich belangeloos voor de gemeenschap hebben ingezet.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Paul De Ridder (Ukkel, 20 augustus 1948) is historicus en een Vlaams politicus uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Bruxelles

paperback/ gebrocheerd: € 10.00
Bruxelles, qui était autrefois un Petit établissement de peuplement dans la vallée marécageuse de la Senne, s’est peu à peu muée en capitale ...

Meer boekennieuws op Facebook.